110 lei - 60 min

Masaj Terapeutico-Medical

Ce este masajul terapeutic?

Masajul terapeutic are rol în tratarea a diverse afecţiuni şi în recuperarea după diverse îmbolnăviri, în tratamentul funcţional al leziunilor şi tulburărilor evolutive, ca tratament recuperator aplicat în cazul unor evoluţii lente spre vindecare şi în cazul unor modificări morfofuncţionale şi al existenţei unor sechele patologice.

În traumatologie, masajul îşi găseşte un câmp larg de aplicare, efectele acestuia fiind demonstrate ştiinţific, chiar dacă unii chirurgi (din fericire din ce în ce mai puţini!) nu îl consideră decât o terapie pasivă şi nu neapărat necesară. Astfel, masajul terapeutic-recuperator are aplicativitate în următoarele tulburări care însoţesc afecţiunile traumatice ale aparatului locomotor: Edemele, însoţesc, practic, toate traumatismele şi sunt reacţii, s-ar putea spune, normale.

Dacă, în unele cazuri regresează spontan odată cu trecerea timpului, în altele edemul persistă şi se organizează, mai ales datorită imobilizării prelungite. Dacă este aplicat precoce, masajul poate drena acest edem şi poate împiedica organizarea sa (chiar şi mai târziu el poate acţiona asupra acestei organizări, dar cu eficienţă mai mică).

Tehnica folosită pentru resorbţia unui edem depinde de tipul său. La început, se va folosi un masaj superficial, prelungit, constând în presiuni locale, efleuraj şi presiuni alunecate profunde. Mai târziu, aceste procedee se aplică din ce în ce mai profund, adăugându-se şi fricţiuni. Hematoamele. Dacă un hematom mare necesită intervenţie chirurgicală, urmată de pansament compresiv, pentru un hematom mai mic sau difuz este suficient un pansament compresiv şi masaj. Justificarea aplicării masajului se poate fundamenta astfel: hematomul evoluează spre o cicatrizare de tip fibros; masajul, facilitând resorbţia sângelui şi a inevitabilului edem regional, contribuie la formarea unei cicatrici suple la nivelul muşchiului, care astfel va suporta consecinţe trofice şi funcţionale minime.

 

De ce alegem masajul terapeutic?

Beneficii:
  • Intensifica circulatia sangvina.;
  • Stimuleaza fluxul limfatic;
  • Relaxeaza muschii suprasolicitati.;
  • Reduce spasmele si crampele musculare;
  • Creste flexibilitatea articulatiilor;
  • Stimuleaza eliberarea de endorfine;
  • Ajuta la recuperare;
  • Calmeaza durerile;
  • Sporeste imunitatea;
  • Imbunatateste calitatea somnului;
REZERVĂ ACUM
 

Prețuri masaj terapeutico-medical

Masaj Terapeutico-Medical 30 min
70 lei
Rezervă acum
Masaj Terapeutico-Medical 60 min
110 lei
Rezervă acum
Masaj Terapeutico-Medical 10 ședințe a câte 30 min
600 lei
Rezervă acum
Masaj Terapeutico-Medical 10 ședințe a câte 60 min
1000 lei
Rezervă acum